KOL-JA

Ride long shadows - Jízda dlouhých stínů

25.08.2013 21:37

Podzimní slunko už bude nízko a proto ty dlouhé stíny. Pohodová vyjížďka po okruhu, který bude příští rok okruhem závodním. Netradiční pojetí silniční cyklistiky mě neustále tlačí k dalším a dalším zvrhlostem v tomto oboru. Po jarní klasice pave Tour Milovice se rodí další cyklistická zvrácenost v podobě podzimní klasiky ,letos jenom jako vyjížďka abyste věděly co vás za rok čeká! Okruh měří cca 60 km a obsahuje 6 citlivě vybraných neasfaltových ůseků v podobě polních a lesních cest s tvrdším podložím. V každém případě je tento povrch šetrnější k silničním kolům víc než brutální dlažba na Paris-Roubaix. Inspirací je pro mě VC Herning v nizozemsku kde se takový závod pořádá a dokonce je zařazen v kalendáři UCI, ale takových závodů je v zahraničí víc jak jsem zjistil. Proto vám chci něco takového umožnit v naší české kotlině!

Takže kdo bude mít zájem sobota 21.září 2013 v 11:00h Jabkenice hospoda Nad Muzeem start vyjížďky. Samozřejmé že dáme i nějakou občerstvovačku! 

A pokud si to fakt chcete vychutnat vemte si silničku na širších gumách nebo cyklokrosku a bajka nechte doma! Jede se za každýho počasí, když zaprší bude to řádnej rajc!

Vyhledávání

Kontakt

Jabkenice,85
Jabkenice
29445